Vynikající zdroj energie !
! Velmi chutná a stravitelná surovina !
- Charakteristika: Tepelně opracované zrno s mechanicky narušenou strukturou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu nad 90 stupňů Celsia ( až 120 °C ) a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne na vločku. Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt - vločka. Hydrotermické vločkování významně zvyšuje krmnou hodnotu zrna a předčí tak jiné způsoby úpravy zrnin. Zvyšuje stravitelnost nejen škrobu, ale i proteinů a tuků u zrnin.
- Skladování a spotřeba: Skladujte v dobře uzavřených obalech, nejlépe tkaný či papírový pytel. Pokud budou kukuřičné vločky v PVC obalu, pozor na kondenzaci vody uvnitř sáčku, při rychlých teplotních změnách. Pokud vám vločky napadnou moli, spotřebujte jej co nejdříve ( zvířatům to vůbec nevadí ) nebo dejte na týden do mražáku.
Spotřebujte nejlépe do 4 měsíců od nákupu.